Citrix

CITRIX


Stel Windows applicaties beschikbaar – als een service

Citrix XenApp™ is een geavanceerde totaaloplossing voor het beschikbaar stellen van Windows-applicaties die centraal worden beheerd in het datacenter en als on-demand service ter beschikking worden gesteld aan gebruikers, ongeacht locatie en op elk apparaat.

De traditionele manier van applicaties installeren waarbij elke applicatie op elke afzonderlijke computer moet worden geïnstalleerd, is niet alleen bijzonder complex geworden, maar ook uitermate kostbaar. IT-beheer heeft de handen meer dan vol aan het bijhouden en implementeren van de voortdurende stroom van updates, patches en nieuwe versies voor programmatuur op honderden aparte machines, met als gevolg dat die ook lang niet allemaal up-to-date zijn. Tegelijkertijd is die veelheid van verdeelde en onderling afwijkende applicaties en data een gevaar voor de veiligheid en een bron van softwareconflicten. Dat leidt dan weer tot trager functionerende systemen, in het ergste geval tot crashes, met als gevolg kostbare overbelasting van de helpdesk en verlies van productiviteit. Kortom, de IT-kosten lopen alsmaar verder op terwijl de beveiliging van gegevens achterblijft, machines niet op de laatste technische stand zijn en het bedrijfsmatig gewenste niveau van systeemprestaties niet wordt gehaald.

Citrix XenApp

Citrix XenApp is een systeemoplossing voor het beschikbaar stellen van Windows-applicaties die centraal worden beheerd in het datacenter en als ondemand service ter beschikking worden gesteld aan gebruikers, ongeacht locatie en op elk apparaat. XenApp brengt op die manier de kosten van applicatiebeheer tot de helft terug, terwijl de beveiliging van programmatuur en gegevens sterk wordt verbeterd. XenApp maakt het mogelijk dat IT meer controle krijgt door centraal management en beheer waardoor elke applicatie in één keer kan worden bewerkt voor zowel online als offline gebruikers. Iedereen heeft altijd de laatste, volledig onderhouden versie en de beschikbaarheid is optimaal. De compatibiliteit van het systeem, waarvan nu al wereldwijd meer dan 100 miljoen gebruikers de voordelen ondervinden, is in de praktijk ruimschoots bewezen.

Vereenvoudigd IT-beheer kostenbesparing

XenApp zorgt voor opslag, onderhoud en updates van applicaties direct centraal en eenmalig in het datacenter. Applicaties zijn onmiddellijk beschikbaar. Beheer wordt een stuk eenvoudiger, versieconflicten zijn uitgesloten en updates worden in één keer probleemloos geïmplementeerd. Er hoeft dus ook minder te worden getest op onderlinge compatibiliteit van applicaties, er is veel minder tijd nodig voor onderhoud en support en de kosten voor applicatiebeheer kunnen tot wel 50 procent teruglopen.

Verbeterde gebruikservaring

XenApp zorgt voor een ongeëvenaarde gebruikservaring die met individuele installaties niet valt te behalen. Elke gebruiker is verzekerd van de laatste technische stand van zaken, waardoor acceptatie en tevredenheid altijd gewaarborgd zijn. Alle applicaties zijn direct, eenvoudig en veilig beschikbaar en elke gebruiker kan rekenen op een vertrouwde, consistente en gepersonaliseerde systeemomgeving, op elke locatie, op elke machine, ook offline. De HDXtechnologie van XenApp staat garant voor optimale gebruikservaring, ook bij gebruik van zware grafische applicaties en verbindingen met beperkte bandbreedte. Voor de gebruiker is er geen verschil in respons en prestaties. Alle applicaties zijn altijd, overal beschikbaar alsof ze lokaal zijn geïnstalleerd, dit verhoogt de productiviteit.

Accelereer applicatie beschikbaarheid

Dankzij het gecentraliseerde applicatiebeheer dat met XenApp mogelijk wordt gemaakt, hoeft installeren en updaten maar één keer te gebeuren. De software is daarna meteen beschikbaar voor alle gebruikers, die dus nooit te maken krijgen met onderbreking van hun normale werk vanwege installaties op of onderhoud van hun individuele computers. De HDX-technologie van XenApp zorgt er bovendien voor dat applicaties sneller werken en op LAN-niveau presteren vanaf elke locatie. Op basis van de streaming-techniek is zelfs offline gebruik mogelijk. Met XenApp kunnen beschikbaarheid en het presteren van de belangrijkste applicaties geoptimaliseerd worden via een systeem van prioriteitsinstellingen terwijl potentiële problemen en mogelijke applicatieconflicten kunnen worden voorkomen door proactieve prestatie-monitoring. Het niveau van applicatiebeschikbaarheid is daardoor voor 99,999 procent te garanderen.

Neem contact op met Abcom om voor u alle mogelijkheden te ontdekken.

05 januari 2018 HP-veiligheidsprogramma voor terugroeping en vervanging van notebook- en mobiele werkstationbatterijen

In Januari 2018 heeft HP in samenwerking met verschillende regelgevende overheidsinstanties een wereldwijd vrijwillig veiligheidsprogramma...

Lees meer »
04 december 2017 Op zoek naar een uitdaging in de IT?

Heb jij een neus voor IT-uitdagingen en steek jij graag je nek uit? Ben jij een...

Lees meer »
16 november 2017 HP cashback actie

Profiteer van interessante kortingen met HP. Met het HP Cashback programma profiteert u van interessante...

Lees meer »