Alles weten over Remote monitoring?

Neem direct contact op!

Remote monitoring

Systeembeheer en monitoring zijn van cruciaal belang. Zonder goed werkende systemen is er een vergroot risico op fouten en uiteindelijk uitval van systemen. Deze fouten staan de dienstverlening van uw bedrijf in de weg.

Iedere organisatie is anders en heeft wensen en eisen die specifiek voor die organisatie gelden. Met onze 24/7 monitoring-dienst worden storingen direct en gericht opgespoord. Daarnaast wordt onze helpdesk op de hoogte gebracht van de problemen en de impact. Storingen kunnen wij 16/7 remote of op locatie oplossen.

Systeembeheer en monitoring op locatie

Afhankelijk van de omvang van uw netwerk kunt u ons inhuren voor een aantal uren per week of per maand voor uw systeembeheer. In die tijd komen we bij uw organisatie langs en wordt het volledige netwerk, inclusief de werkplekken, door ons gecontroleerd op updates, back-up, virussen, schijfruimte, security en andere cruciale onderdelen. Ook besteden we aandacht aan specifieke zaken waar uw organisatie tegenaan loopt. Bovendien kunt u gebruik maken van onze helpdesk voor netwerk beheer en voor het aanmelden van incidenten.

Voordelen systeembeheer op locatie:

  • Eerstelijns gebruikersondersteuning op locatie
  • Fysieke controle van de systemen
  • Software installatie op werkstations
  • Makkelijk wensen vanuit de gebruiker oppakken

Remote systeembeheer

Een tweede mogelijkheid die Abcom u biedt, is remote systeembeheer: het beheer op afstand. Voor een vast tarief per maand wordt dan het netwerk gecontroleerd op back-up, virussen, schijfruimte, security en andere vitale onderdelen. Tevens wordt de serversoftware en firewall geüpdatet zodat fouten in de software tijdig worden gedicht met patches. Ook bij deze vorm van systeembeheer kunt u gebruik maken van onze helpdesk. Met netwerkmonitoring weten we precies wat er gebeurt in uw netwerk. Hierdoor kunnen we voorspellen welke onderdelen in de toekomst problemen gaan opleveren om zo proactief kritische punten in uw netwerk op te lossen, voordat ze een probleem worden. Netwerkmonitoring is een vast onderdeel van ons beheer, dus kunt u altijd op uw netwerk vertrouwen. Voordelen remote systeembeheer:

  • Altijd bereikbare helpdesk via telefoon en e-mail
  • 24/7/365 volledige controle van het netwerk
  • Dagelijkse updates op Firewall
  • Dagelijkse controle Back-up en Restore
  • Maandelijkse controle en update van de server